• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Традиції і краса українського Великодня»

«Традиції і краса українського Великодня»

2023-04-07

Щороку коли прокидається зелена травичка, ніжно квітнуть абрикоси та ласкаво пригріває сонечко, до нас приходять весняні свята. День Воскресіння Ісуса Христа – найбільше свято весняного циклу, в Україні дуже радісне і шановане свято, про що свідчить сама його назва – Великдень, тобто великий день. Здавна шануючи це свято, українці мають чимало великодніх традицій, що передавались з покоління в покоління.

«Традиції і краса українського Великодня» - таку назву мав тематичний захід, організований публічною бібліотекою для учнів 3-Б класу Казанківської гімназії №1 (класний керівник Ю.В.Неня-Лука).

Оскільки захід відбувся в день Благовіщення, не можна було оминути увагою це одне з найбільших весняних свят, не розповісти про його значення, традиції та народні прикмети.
За тиждень до Великодня відзначається Вербна неділя. Що роблять українці у Вербну неділю і чого робити не можна, якою є історія і традиції свята діти дізналися із запропонованої презентації. А також зі словами «Не я б’ю, верба б’є» побажали одне одному всіляких гараздів.
Про історію Великодніх свят, а також народні звичаї і традиції учням розповіли герої анімаційних фільмів «Дітям про Пасху» та «Українські традиції святкування Великодня». Після цього юні учасники заходу дружно і жваво відповідали на питання «Які є Великодні традиції у українців?», «Як люди вітають одне одного в цей день?», «Що кладуть до великоднього кошика?», «Яку назву можуть мати великодні яєчка?», «Які ігри з крашанками вам відомі?» та інші. Після цього виконали завдання, пов’язане з технікою розпису великодніх яєць.
Про світле, радісне свято Великодня можна дізнатись з книг, представлених на тематичній інсталяції, яку працівники бібліотеки підготували для дітей.
Нехай це величне свято, яке незабаром зійде на землю, наповнить наші серця світлими почуттями надії і любові, дарує нам усім та нашій країні мир, щастя та добро.
Кiлькiсть переглядiв: 24

Коментарi